Monday, 19 December 2011

Camzone CHAMPION dlm Kategori 2wd / 4wd OPEN CC (Final Round 2011)


Hye, jumpa lagi kita ya dalam entri yang seterusnya ni..
dah la entri yang sebelum ni masih "PANAS" lagi kan..hehe
Bagi sesiapa yang terlepas untuk tengok video yang sebelum ni,
korang boleh tgk kat SINI

Lepas je event ni lepas subuh hari tu, Camzone Team tak tahu nak cakap apa lagi..
Tergamam ada, happy gila pun ada..ntah la..
sampai kan balik pun tido sambil senyum beb..tambah-tambah Conggo lagi lah syok..

Camzone team minta maaf sbb First Running tak sempat nak amik la..
debaran betul-betul terasa..
hati pun dah puas bila tgk "Hulk" hijau beraksi...
So,kita layan video yang ada dah la ye..
Jom....


video
Second Running - Camzone VS JO 1 Racing (wira)


video
Semi Final - Camzone VS Subaru Putih


video
Final - Camzone VS HKS Millenium

So, ni lah entri penutup untuk tahun 2011..
InsyAllah tahun depan kami akan buat yang terbaik lagi daripada skrg..

p/s : jangan malu-malu dan segan-segan untuk komen dan
share kat FACEBOOK korang..
kalau korang suka, kami lagi lah suka..hehehe

*hah kat bawah ni korang blh bagi bape bintang untuk entri kali ni.. :p

Thank you for your support.. Kita jumpa lagi next year..
Stay Tuned..!!


HIDUP MOTORSPORT!!

Sunday, 18 December 2011

KBS MUSC Final round 17 Dec 2011 (Camzone CHAMPION Kategori Vtec Open CC)




Salam satu Malaysia.

Korang masih ingat lagi dengan EG kuning Conggo yang dulu tu..
Sekarang dia dah menjelma kembali..

Ramai yang confused ingat ni kete JEE..
Tapi hakikatnya ni kete Conggo yang kuning tu..
Saje je pakai no plat JEE..

So, kuning dah jadi hijau sekarang..
Hope semua suka dengan kaler baru..nak sambut tahun baru
Kene lah tukar kaler baru..betul tak..
Kan kite kene support green skrg.."Save Green" kot tak salah..

Jom kita tengok macam mana "Hulk" hijau ni beraksi di litar..

video
First Running - Camzone VS Nafaz Racing


video
Second Running - Camzone VS MTR Motorsports


video
Semi Final - Camzone VS Nafaz Racing



video
Final - Camzone VS SPG (EF)


Selebihnya,korang nilai sendiri sape menang dalam kategori ni..hehe

p/s : jangan lupa share entri ni kat FB korang..

*hah kat bawah ni ada undi..klik berapa bintang korang nak bg untuk entri kali ni..

thanks for your support!!


HIDUP MOTORSPORT!!

Saturday, 26 November 2011

MUSC Challenge on 26/11/2011 - CAMZONE Champion!!





Salam Maal Hijrah dan Selamat tahun baru untuk semua umat Islam..


Kete Conggo yang putih tu dah 3 kali sebenarnya bukak dan pasang
balik enjin sebelum event semalam.
Macam-macam jugak lah masalah dia..
Tapi akhirnya!!! putih gedik tu jadi jugak yang terbaik..
Tahniah...

Aku ada video untuk korang..
jom tengok...


video
First running
Camzone VS EG kuning (unknown)



video
Second running
Camzone VS CRX hitam (unknown)



video
Semi Final
Camzone VS Husein (nafaz auto)




video
FINAL
Camzone VS EF kuning (SPG)



RESULTS
klik gambar utk lihat dgn jelas


dan jangan lupa sokongan korang memang Camzone Team hargai sgt2...
Terima kasih jugak pada yang datang meramaikan majlis malam tu..

Kita jumpa lagi next time.. -Jangan Lupa Share kat Facebook korang..-  :-)

*hah kat bawah ni ada undi..klik berapa bintang korang nak bg untuk entri kali ni..
HIDUP MOTORSPORT!!

Wednesday, 16 November 2011

Sepang Drag Battle(R5) kasi GEGAR lagi (19/11/2011)


Salam satu Malaysia..
Macam mana hari korang hari ni?
Ada bagus ka... :)



Ha....korang dah ready ke untuk Sepang nanti..?
Conggo pun tengah sibuk siapkan kete dia..
So, kita nantikan je la kehadiran Camzone di Sepang ye...


Nak cerita banyak pun tak boleh,
dah start nanti baru boleh cerita banyak..
InsyAllah,aku akan update dari masa ke semasa untuk korang..


Yang sebelum ni bukan apa,
aku just nak berkongsi pengetahuan dan info je ngan korang..
Jikalau ada sesiapa yang kurang selesa tu,
bagitahu lah... PEACE!!


Jadi, peminat setia Camzone,
tunggu apa lagi??
Jom kita gegar SEPANG pulak kali ni.
Lagi ramai lagi bagus..baru meriah..
betul tak...hehehe



HIDUP MOTORSPORT!!

Monday, 24 October 2011

"adik pinjam baju abg dulu ye..abg kan nak tukar baju baru..."

Ape kene mengena plak baju ngan kete ni kan..

ha...jangan terkejut..yang mana sedia ada tahu,
EG kuning dalam proses persalinan baju dia..
tidak lagi kaler kuning..
untuk korang mudah tahu mana satu
kete Camzone (kononnye la..)

sebab banyak sangat kete yang sama kaler kan..
so, lepas ni senang je la korang nak membezakan
mane satu kete Camzone..
hehehe..

Jadi, korang tahu kan yang JEE tu ade pinjam
separuh baju daripada EG kuning tu..
itulah yang aku nak bagitahu..


Semenjak abg dia (EG) tak masuk trek,
dia nak kebas semua apa yang ada..
seperti update yang sebelum ni..





dah tengok kan...
amacam sesuai tak kalau adik pakai baju abang..
dan.. adik jadi lebih "HOT" daripada biasa..


bak pepatah melayu ada sebut,
"mane kuahnya akan tumpah kalau tak ke nasik"
macam tu lah ibarah adik dan abg..
*ape aku merepek ni??
maksud aku, diorang ni macam sehati sejiwa la..
hehehehe...



HIDUP MOTORSPORT!!

Kampung Gajah Drag Race 15/10/11


Salam 1 Malaysia..

Camzone mohon ampun maaf sebab video ni terlambat dimasukkan.
Sepatutnya dimasukkan sebelum pegi Melaka.
Al-maklum la, page ni pun baru nak aktif..
So, kelam kabut sikit..


video
Camzone VS Unknown (again?) :-)



satu ni je yang ade dari kampung gajah..


CAMZONE Champion V-Tec Open!!


Gambar piala tak de..
Piala kat owner JEE..
peace...!!

HIDUP MOTORSPORT!!

Sunday, 23 October 2011

Melaka Drag Race 22/10/11





Camzone Team kembali lagi..
mesti ada yang tengah tertunggu-tunggu
video dari Melaka pulak kan..



Jom kita pranngggg sekali lagi kat Melaka.

video
Camzone VS Unknown




video
Camzone VS SPG (KL)




video
Camzone VS Unknown (Melaka)




video
Semi Final : Camzone VS Husin (KL)




video
Final : Camzone VS Panjang (Melaka Team)



ni lah piala nya...





 
so amacam??
ok x?

jangan lupa komen..


HIDUP MOTORSPORT!!

Saturday, 22 October 2011

MUSC Drag Challenge 08/10/11


Apa khabar buat penyokong Camzone?
 Maaf sebab lambat masuk kan video ni untuk tontonan korang..

Apa lagi, jom kita saksikan..


video
Camzone VS Ali Mamak




video
Ali Mamak VS SPG




video
Camzone VS SPG


itu lah yang sempat dirakam..
kita tunggu update yang seterusnya.

-Stay Tuned-




HIDUP MOTORSPORT!!

Friday, 21 October 2011

Melaka Drag kasi GEGAR!!!!


Buat penyokong-penyokong Camzone,
tunggu kedatangan Conggo and the 
team Camzone besok kat Melaka..



Wish all the best buat Camzone
doakan yang terbaik..
JEE 7787 akan menggegarkan Bandar Bersejarah Melaka!!
Totally changes.



pintu dan body ditukar half carbon fiber!



jadi,tunggu apa lagi,
jom kita gegar Bandar Melaka!!


*jika korang ade sebarang komen,boleh komen
bawah ni..ade ruangan komen..

Tak tahu bagaimana nak komen??
senang je..
korang tulis ape yang patut dlm ruangan komen tu,
pas tu tekan button "Post Comment"
dia akan mintak korang "Please choose a Profile" kan..
jadi korang tekan je "Select Profile" tu.
then sape yang ade akaun dgn Pak cik Google, boleh sign in kan diri korang kat situ..
dan sape yang tak de pulak, boleh choose "Anonymous" untuk komen..

*senang je kan..

HIDUP MOTORSPORT!!

Meraikan Bufday Owner JEE 7787



Assalamualaikum pembuka bicara.
jadi sesape yang Islam or Muslim tu boleh jawab 
salam aku kat ruang komen..hahaha

kek ni tertulis "EPI BEDAY POUN KING UTARA"
-V-TEC..-




Poun malu2 kucing plak..
 :-)




 "Peace!!"
 nampak tak?? barang siapa yang tidak nampak,
 maka matanya akan juling tak lama lagi..
 hahaha...





 Conggo :  "fiza,hati-hati lah..mahal kek tu.."
 Fieza :  "ko boleh sabar x wan, jgn sampai kek ni comot kat muke ko.."
 Nurul :  dlm hati.."ni boleh abis ke tak ni..kalau tak habis,aku bawak balik je la..mahal kot."
 HAHA..JANGAN MARAH YE SAPE YANG TERLIBAT..
 GURAUAN SEMATA-MATA..




 lebar senyuman Poun
 steady lah bro!




 cek kak, nak potong kek ke nak main jeling-jeling




 besar gelas dari lengan..
 penah dengar pepatah ni??




 haip..mata tu..
boleh pandang-pandang..
 jangan pegang-pegang..
 *motiff..??




amboi cik kak..bukan main lagi kan..
tahu lah ada mamat superbike tepi tu..
*bini sapa lah ni..hahaha


Tak tahu bagaimana nak komen??
senang je..
korang tulis ape yang patut dlm ruangan komen tu,
pas tu tekan button "Post Comment"
dia akan mintak korang "Please choose a Profile" kan..
jadi korang tekan je "Select Profile" tu.
then sape yang ade akaun dgn Pak cik Google, boleh sign in kan diri korang kat situ..
dan sape yang tak de pulak, boleh choose "Anonymous" untuk komen..

*senang je kan..

HIDUP MOTORSPORT!!

Kereta aku


kete ni aku baru ambil..
dah lama idam sekarang baru boleh dapat
ok lah daripada tak de..

buat masa ni aku nak test dulu kete ni
dah puas nanti,
baru aku jual..
hahahaha..





HIDUP MOTORSPORT!!

Thursday, 20 October 2011

Video Race Camzone




EG6 VS Putra Turbo
tahun 2010




Camzone Dynojet Run 1
tahun 2010




Camzone Dynojet Run 2
tahun 2010




Ali Mamak VS Che Nap (Camzone)
tahun 2011




categori V-Tec Open
rasa-rasa Camzone VS sape ni??
sila tinggalkan jawapan anda kat ruang komen..
hehehe


Tak tahu bagaimana nak komen??
senang je..
korang tulis ape yang patut dlm ruangan komen tu,
pas tu tekan button "Post Comment"
dia akan mintak korang "Please choose a Profile" kan..
jadi korang tekan je "Select Profile" tu.
then sape yang ade akaun dgn Pak cik Google, boleh sign in kan diri korang kat situ..
dan sape yang tak de pulak, boleh choose "Anonymous" untuk komen..

*senang je kan..

HIDUP MOTORSPORT!!

Tuned By One Conggo



dua2 sekali kebas bawak balik utara
nanti dah banyak boleh buat muzium piala
hahahaha





king v-tec
gedik ni asal dari utara.
Owner : Poun
tahun 10/11




EG yang tgh dlm proses tukar kulit
Owner : aku lah
tahun 10/11




CRX Conggo
Tahun 2009




JEU V-tec
Tune by Conggo
tahun 09/10




EF tuned by One Conggo
tahun 2009



Tak tahu bagaimana nak komen??
senang je..
korang tulis ape yang patut dlm ruangan komen tu,
pas tu tekan button "Post Comment"
dia akan mintak korang "Please choose a Profile" kan..
jadi korang tekan je "Select Profile" tu.
then sape yang ade akaun dgn Pak cik Google, boleh sign in kan diri korang kat situ..
dan sape yang tak de pulak, boleh choose "Anonymous" untuk komen..

*senang je kan..

HIDUP MOTORSPORT!!

Tentang aku (conggo)



"senyum lebar.."
spek mata ngan moto sape ntah aku rembat
tgk macam tak de owner
aku belasah je lah..
hahahaha


Salam perkenalan buat penyokong-penyokong Camzone
terima kasih jugak pada sape-sape yang melibatkan diri dgn
team Camzone Sejak Team ni ditubuhkan.

dan pada yang telah banyak membantu tu,
terima kasih..

Sekarang status aku seorang suami dan mempunyai 4 org anak
semuanya princess, prince insyAllah..
hehehehe


BIODATA RINGKAS

Nama betul (spt dlm I/C lar)    : Mohd Azwan Bin Abdullah

Nama Glemer                           : Wan Conggo (glemer lah sgt)

Tarikh lahir aku                        : 12/08 bla...bla...bla...

Tarikh lahir blog                       :   18/10/2011
Hobi                                         : aku suka psiko orang..jadi sape yang belum kene tu,
                                                      wait and see..(omputih lah konon)

jadi,tu lah serba sedikit pasal aku..

*jgn lupa komen entri aku kalau korang rasa syok ngan posting aku


zaman muda bro!
hensem tra tang tang
(iyolah tu..)
dari kiri : Along, Wan Conggo, Abed, Fatah
Along : Abang kpd Wan Conggo
Abed : Mekanik pertama Camzone
Fatah : Rider pertama Camzone



HIDUP MOTORSPORT!!

JEE 7787 pulang membawa kejayaan

Kejayaan terbesar tuan punya kereta (Nasrul)

semenjak dua menjak ni,
JEE mengaum bukan main ganas.
semua dia nak rembat..
hahahaha



al-maklum la abg dia tengah berehat(EG kuning)
bukan main lagi ko kan JEE..
semenjak abg ko tak de

owner lagi lah kan..
jauh-jauh datang dari Perlis ke KL semata-mata kerana JEE
memang tak sia-sia lah kan.

ni lah owner JEE.
senyum lebar dia kan..
jangan mara ar poun..
wa respect lu bro..

amacam,kita turun Melaka plak nanti
so,penyokong-penyokong Camzone,
jom kita gegar Bandar Bersejarah Melaka plak





HIDUP MOTORSPORT!!

Tuesday, 18 October 2011

EG Kuning sebelum dan selepas




ha...tu lah dia EG6 Camzone dulu dan sekarang..


kete ni asal dari kedah.
jauh kan aku pegi ambil dari kedah ke KL.
kete ni memang rentung abis lah..
tp, kan pepatah melayu ada berkata
"alah bisa tegal biasa" (betul ke tak ntah la)
semangat motosport kuat bro!


dari tak de rupa keta tu aku buat dia jadi hensem beb..
untuk pengetahuan korang,kete ni banyak peminat pompuan tau..
(ye ke?)
hahahaha..

amboi skirt...seksi

ni lah kete dalam sejarah penah aku setting.
dari hangus hingga boleh buat mcm kete baru kuar dari kedai.
bukan nak bangga ke ape bro, tp kenyataan
rentung abis tu!


sape yang minat Camzone tu,
tunggu.....EG6 ni dalam proses salinan kulit..
aku tak kan bagitahu korang kaler ape..
tunggu dan lihat je la.
harap lepas ni lebih ramai lagi dapat menyokong Camzone.
sbb tu aku try buat blog ni..
jadi, jangan lupa ikuti perkembangan terbaru Camzone.





HIDUP MOTORSPORT!!